summer adventure in the mountains

Sigurdsheller hyttene (eid av Statskog) ved Øyarvatn er en del av «Heibergkulturen» og kan leies gjennom Sirdal Huskyfarm i sommersesongen. Hyttene ble satt opp av Thorvald Meyer Heiberg i 1915 og restaurert i år 2000. Hyttene er et «levende museum» fullt av historier i et spennende område med mange kulturminner. Hyttene har 10 sengeplasser og er ofte destinasjon for turer med hundespann om vinteren. Om sommeren har hyttene lett adkomst til fots eller fra Øyarvatn med båt eller kano. Ca 1 km fra Siggurdsheller finner du Sirdals lengste sandstand langt inne på fjellet. Sigurdsheller ble varig vernet av Riksantikvaren våren 2019. Se film om Heibergkulturen her. Stangfiske er inkludert i leieprisen.

Om høsten tilbyr vi opplæring i rypejakt i samarbeid med Statskog.

 

 Ledig hytte til leie i uke 27kun 6000,- per uke

 

Størrelse  ca 60               Etasjer    2

 

Sengeplaser  5                Soverom 2

 

 Bad                1       

                                                             Wifi/basseng/badstue


Koselig leilighet med gjennomgående god standard. Sentralt beliggende på Fidjeland . Leilighet ligger i naturskjønne omgivelser og i kort avstand til det populære Fidjeland skitrekk.

Leilighet beliggende i Sirdal Høyfjellshotell.  Gratis tilgang til svømmebasseng og badstue, WiFi og restaurant.

 

 

 

       

Hjertelig velkommen til Sirdal Hytteformidling

Visit Sirdal er den sørlige inngangsporten til den ville og vakre Lysefjorden, med den smale Suleskarvegen som en eventyrlig
start på reisen inn i Fjord Norge. I Sirdal finner du et variert aktivitets- og opplevelsestilbud for hele familien.
De storslåtte Sirdalseiane gir ubegrensede muligheter for friluftsaktiviteter som vandring, klatring, padling, jakt og fiske.
Vinterstid representerer Sirdal et av Norges største og lettest tilgjengelige alpin- og langrennstilbud. Her finner du preparerte
løyper for enhver stil, terrengparker, flombelyste bakker, skiutleier, skiskole, samt flere skileikområder for barn.
VELKOMMEN DET PERFEKTE STED FOR EKTE FJELL- OG FJORDOPPLEVELSER!

VISIT SIRDAL

 Våre Hyter

 

Alle hyttene våre har innlagt vann og strøm og er utstyrt med minst ett bad, oppvaskmaskin,

komfyr, kjøleskap/ Frysedel, kjøkkenutstyr, tv, dyner og puter til oppgitt sengeplasser. Når der står det et (+ 1) med sengeplasser, så er det en soveplass til, på sovesofa/ madrasser, uten dyner og puter. Alle fasiliteter som finnes i tillegg, står med hver beskrivelsen ved hyttene. Vi setter varme på om vinteren, og sjekker med hytten før ankomst, slik at gjestene våre kommer seg til en oppvarmet og koselig sted!

 

 

Vinter 2021

 

Sirdal er den største skidestinasjonen i denne delen av Norge. Med moderne alpinsenter, kreativ terrengpark og milevis med langrennsløyper i majestetisk høyfjellsnatur samt gode overnattingsmuligheter, er Sirdal en komplett destinasjon. Uansett hvor du bor på Sirdal har du kort vei til alpinsenter, langrennsløyper og andre aktiviteter og fasiliteter.

Sommer

 

Også om sommeren er Sirdal midt i blinken for de, som elsker naturen og skal oppleve blant annet, de populære turer til Preikestolen og Kjerag !Ett av de mest velkjente er fjellet Kjerag. Det høyeste punktet befinner seg 1100 meter over havet, men de aller fleste turistene trekkes mot den nordre delen av fjellet med en høyde på opptil 984 m. Fra dette stedet har man en imponerende utsikt over det blå vannet til Lysfjorden. Kjergbolten befinner seg i nærheten; en 5 m³ stein kilt fast i en fjellkløft.

Kjerag er et populært klatrested. Det tiltrekker seg flere og flere turister. Det er også et populært sted for basehopping.

 Ny! Fra Danmark til Sirdal`s flotte natur